Könyvhosszabbítás

Vonalkód
Jelszó

Online katalógus

E-könyvtár

Kattanj rá!

Csíííz!

csíz

belépés

Lecke info

Kérdezz! Válaszolunk!

Általános iskolás vagy? Nem boldogulsz a házi feladatoddal? Kiselőadást kell tartanod? Hiába töröd a fejed egy kérdésen, vagy nem találsz egy adatot? Ha egyedül nem találod a megoldást, segít neked a gyermekkönyvtár online LeckeInfo szolgáltatása!

A Lecke info:

  • Ingyenes. Megkeressük azt az információt, amelyre szükséged van, és ez nem kerül egy filléredbe sem!
  • Átlátható. Megmutatjuk, mit hol találtunk meg, hogy utánanézhess a témának.
  • Gyors. Lehetőség szerint egy napon belül válaszolunk! Információkeresésben profik vagyunk, iskolai könyvtárosok és a gyermekkönyvtárosok felváltva végzik ezt a munkát. Képben vagyunk, miről tanulsz az iskolában!
  • Átfogó. Keresünk nyomtatott könyvekben, folyóiratokban, adatbázisokban és az Interneten is.
  • Sokoldalú. Minden kérdésre igyekszünk megtalálni a válasz, legyen az egyszerű adatkeresés (cím, szerző, fogalom, évszám, idegen szó jelentése stb.) vagy komolyabb utánajárást igénylő komolyabb kérdés. A házi feladat megírása azonban a dolgod marad!
  • Nyitott. A korábban feltett kérdéseket és válaszokat fent hagyjuk a lapon. Mielőtt hozzánk fordulsz, nézz körül ott, hátra rögtön választ kapsz kérdéseidre!
  • Ösztönző. A tőlünk kapott segítséggel egy igen jó, eredeti dolgozatot tudsz megírni.

Hogy pontosan azt a választ adjuk  amelyre szükséged lehet, kérünk, figyelj a következőkre:

  1. Kerek mondatokban írd le a kérdésedet, hogy pontosan értsük, mire vagy kíváncsi!
  2. Írd le, hányadik osztályba jársz!
  3. Add meg, milyen célból van szükséged a válaszra! (pl. kiselőadás, olvasónapló, dolgozatírás, stb.)

Kérdésfeltevéskor adj meg egy nevet, hogy arra címezhessük a választ! Ha több kérdésed van, azokat külön-külön tedd fel!
Ha középiskolás vagy, vedd igénybe a felnőtt könyvtár tájékoztató könyvtárosainak / online tájékoztató szolgálatának segítségét!

Kérdés A mező kitöltése kötelező! A mező kitöltése kötelező!Hibás e-mail cím! A mező kitöltése kötelező!Nem megfelelő osztály!Túl kicsi szám (1..9)!Túl nagy szám (1..9)! A mező kitöltése kötelező! A mező kitöltése kötelező!
cryptogramreload
A mező kitöltése kötelező!

Előző kérdések


2014-02-15: Csőre Ádám kérdése
AZt szeretném megkérdezni hogy Vikotr Emánuelt melyik könyvben találom meg a könyv pontos cimét szeretném megkérdezni. elöre is köszönöm.
Gyermekkönyvtárosok válasza

Kedves Ádám!

Viktor Emanuel néven többen is uralkodtak. Kérjük, hogy pontosítsd, hogy melyik személyről szeretnél olvasni., hogy tudjunk ajánlani neked könyveket. Ilyen címmel nem található könyvtárunk állományában könyv. Kiindulásul  például ezekben a könyvekben tudsz utánanézni az uralkodóknak:

1.  930 S 53 SH atlasz : Világtörténelem (nem kölcsönözhető, kézikönyvtári dokumentum)

2. 940 R 76 Martin Roberts: Európa története (nem kölcsönözhető, kézikönyvtári dokumentum)

3. 945 H 48 Harry Hearder: Olaszország története (nem kölcsönözhető, kézikönyvtári dokumentum)

Ha személyesen is felkeresed gyermekkönyvtárunkat kijegyzetelheted a szükséges információkat a könyvekből, ill. fénymásoltatni is tudsz a kötetekből.

Internetes keresésnél javasoljuk a Wikipédia megfelelő lapjának felkeresését.

Jó felkészülést!


2014-02-15: Csőre Ádám kérdése
Bisz Markot melyik könyvben találom meg?
Gyermekkönyvtárosok válasza

Kedves Ádám!

A Diákszótár sorozat Történelmi kislexikon című kötetében megtalálod Otto von Bismarck életrajzi adatait, melyet kikölcsönözhetsz gyermekkönyvtárunkból. Ha több információt is szeretnél róla gyűjteni, akkor javasoljuk még A magyarság története című könyv ill. a Magyar századok sorozatból A tizenkilencedik század története című rész átolvasását.

Jó felkészülést kívánunk!


2013-09-17: Nagy Dorka kérdése
Öveges Kálmán életrajza
Gyermekkönyvtárosok válasza

Kedves Dorka!

Ha ellátogatsz  gyermekkönyvtárunkba a következő könyvből tudsz felkészülni a kiselőadásra:

920 G 92 Győri életrajzi lexikon

Ha további információra lenne szükséged, akkor a felnőtt könyvtárban található Magyar Katolikus lexikonból jegyzetelheted ki Öveges Kálmán életrajzi adatait, valamint a helyismereti gyűjteményben őrizzük Varga József által összeállított Öveges Kálmánról szóló könyvet.

Jó felkészülést kívánunk!


2013-09-17: Nagy Dorka kérdése
A jobbágyakról kapcs.információk
Gyermekkönyvtárosok válasza

Kedves Dorka!

A  jobbágyság  meghatározása több helyen is szerepel: ahhoz, hogy pontos választ kapjunk, érdemes leszűkíteni a keresést (pl idő, hely szerint) A Magyar Nagylexikon megfelelő kötetéből kijegyzetelhetsz egy átfogó szócikket, mely jó kiikndulást jelenthet.

A jobbágy kifejezés több fogalomgyűjteményben is megtalálható: pl. Általános történelmi fogalomgyűjtemény, Magyar történelmi fogalomtár

A földművesek középkori helyzetéről bővebben olvashatsz Lőrinc László Életmódtörténet című könyvében is.

A magyar jobbágyság helyzetéről szóló dokumentumokat is tudunk neked ajánlani, ha személyesen felkeresed gyermekkönyvtárunkat.

Az interneten elérhető Magyar Elektronikus Könyvtárban is elérhető Magyar Néprajzi Lexikonban is találhatsz információt a jobbágyokról: http: //mek.oszk.hu/02100/02115/html/2-1688.html

Sikeres felkészülést kívánunk!