Könyvhosszabbítás

Vonalkód
Jelszó

Online katalógus

E-könyvtár

Kattanj rá!

Csíííz!

csíz

belépés

Élj velünk!

Élj a lehetőséggel, használd, amit kínálunk! Szolgáltatásaink – a fénymásolás és a nyomtatás kivételével – ingyenesek.

kölcsönzés
Ha beiratkoztál a könyvtárba, a kölcsönözhető dokumentumokat hazaviheted. Figyelj arra, hogy az olvasójegyed mindig legyen nálad, mert csak azzal tudsz kölcsönözni! Egyszerre 10 könyvet kölcsönözhetsz 3 hétre (a kölcsönzési határidőt 2-szer hosszabbíthatod), folyóiratból 1 évfolyamot 3 hétre (nem hosszabbíthatod), kézikönyvet csak hétvégén (könyvtári szünnapok alatt) vihetsz haza. Ebben az esetben a határidő hétfő 10 óra.
előjegyzés
Akkor kérheted, ha be vagy iratkozva. Erre akkor lehet szükség, ha a keresett könyv megvan ugyan a könyvtárban, de valaki  jelenleg már  kikölcsönözte. A kötetet a könyvtárba való visszaérkezésekor félretesszük, és e-mailben vagy levélben értesítünk, hogy elviheted. Az előjegyzett könyveket az értesítés feladásától számított 10 napig őrizzük meg.
tájékoztatás
A legkülönfélébb kérdések megválaszolásában a gyermekkönyvtárosok segítenek lexikonok, enciklopédiák, számítógépes adatbázisok felhasználásával.
helyben használat
A kézikönyvtárban található lexikonok, enciklopédiák, atlaszok, szótárak vagy egy-egy témát részletesen leíró könyvek a segítségedre lehetnek. A gyűjteménynek ez a része nem kölcsönözhető, csak helyben böngészhetsz, kutathatsz, olvashatsz.
fénymásolás, nyomtatás
Helyben fénymásolunk és nyomtatunk!
Díjtételeink:
  • Fénymásolás: 20 Ft / oldal
  • Nyomtatás számítógépről, fekete-fehér: 20 Ft / oldal
  • Nyomtatás számítógépről, színes: 200 Ft / oldal
Internethasználat
Ha beiratkozott olvasónk vagy, olvasójegyed felmutatását követően használhatod a gyermekkönyvtár számítógépeit. Naponta fél órát  internetezhetsz. Amennyiben nincsenek előjegyzett vagy várakozó olvasók, ez az időtartam fél órával meghosszabbítható. A gépeknél turnusváltás mindig egész és fél órakor  történik (pl.: 14,00; 14,30). Ha lekésed a kért időpontot, elveszted a használat lehetőségét, helyedet a gépre várakozók közül a soron következő foglalja el. Ne csüggedj, mert akár aznap kérhetsz új időpontot, mellyel biztosítjuk számodra a gép használatát. Az Internet használatára előjegyzést kérhetsz, ilyenkor előnyt élvezel. (Előjegyzést kérni telefonon is lehet.) Egy hétnél távolabbi időpontra előjegyzést nem fogadunk el. Adatok letöltésére pendrive használható. Dokumentumok, képek nyomtatása – térítés ellenében – lehetséges. A kinyomtatott oldal ára a fénymásolattal azonos.
rendezvények, programok, foglalkozások
Olvasnivaló mellett szabadidős programokat is kínálunk. Játszóházakat, vakációs programokat, játékdélutánokat, kézműves foglalkozásokat, mesekuckót szervezünk. Hogy véletlenül se unatkozz, évente több rejtvényfüzetet adunk ki, tavasszal az alsó tagozatosoknak, nyáron a vakációzóknak, ősszel a nagyoknak. Időről időre pályázatokkal jelentkezünk Olykor csapatversenyekre, vetélkedőkre hívunk. Ha úgy érzed, jó vagy a kutatómunkában és ismered a könyvtárak világát, jelentkezz a Bod Péter Országos Könyv-és Könyvtárhasználati tanulmányi versenyre, amelynek megyei fordulóját nálunk tartják.