Könyvhosszabbítás

Vonalkód
Jelszó

Online katalógus

E-könyvtár

Kattanj rá!

Csíííz!

csíz

belépés

Hírek

"Egy, csak egy legény van talpon a vidéken..."

Arany János Toldiját a Kisfaludy Társaság a legjobbnak ítélte. A Te feladatod megírni a mű IX. énekének prózai átiratát. Elbeszélés formájában a mű cselekmény leírásán kívül próbáld meg minél részletesebben visszaadni azokat a költői képeket, amelyeket Arany János megálmodott.

A Toldi IX. énekét a gyermekkönyvtár honlapjáról (gyermek.gyorikonyvtar.hu) a Tölts! menüpontból is letöltheted.

Pályázati feltételek azáltalános iskola 5-8. évfolyamos diákjai részére: - maximum 1 A/4-es oldal terjedelmű elbeszélés

A műveket a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára címére kérjük eljuttatni személyesen vagy postai úton. (9023 Győr, Herman Ottó u. 22.) Információ a 96/516-677-es telefonszámon kérhető.

Beérkezési határidő: 2017. április 28. (péntek)

A pályázat jeligés. Kérjük mellékelni a jeligével ellátott borítékba a pályázó nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját.

A legjobb pályaművek beküldői könyvjutalomban részesülnek!

Micimackó és barátai

Ki ne ismerné Micimackót, a torkos és együgyű mackót valamint barátait: Malackát, Tigrist, Zsebibabát, Kangát, Fülest és Róbert Gidát!

Válassz ki egy vagy akár több szereplőt, és írj velük új mesét!

Pályázati feltételek az általános iskola 1-4. évfolyamos diákjai részére:

maximum 1 A/4-es oldal terjedelmű mese

A műveket a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára címére kérjük eljuttatni személyesen vagy postai úton. (9023 Győr, Herman Ottó u. 22.)

Bővebb információ a 96/516-677-es telefonszámon kérhető.

Beérkezési határidő: 2017. április 28. (péntek)

A legjobb pályaművek beküldői könyvjutalomban részesülnek!

A pályázat jeligés. Kérjük mellékelni a jeligével ellátott borítékba a pályázó nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját!

Online játék Hencidától Boncidáig alsó tagozatos tanulók részére

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtárának Hencidától Boncidáig című mesevetélkedője 10. jubileumi évét ünnepli.

A 10. évet azzal szeretnénk emlékezetessé tenni, hogy a csapatversenyen kívül az alsó tagozatos (1-4. osztály) tanulókat egyéni online játékra invitáljuk, ezzel is arra buzdítva őket és tanítóikat, hogy minél többen vegyenek részt a csapatvetélkedőnkön is.

Február 20-tól 10 héten keresztül figyeld a Gyermekkönyvtár honlapját vagy Facebook oldalát, mert minden héten egy-egy mesével lepünk meg. Olvasd el és válaszolj a hozzá kapcsolódó kérdésre!

A megfejtést neveddel, valamint e-mail címeddel és iskolád megadásával a gyermekkonyvtar@gyorikonyvtar.hu e-mail címre várjuk az adott hét vasárnap éjfélig!

A helyes válaszok beküldői között minden héten egy ajándékcsomag talál gazdára. A szerencsés megfejtőt e-mailben értesítjük a következő hét keddjéig.

Bővebb felvilágosítás a 96/516-677-es telefonszámon kérhető!

A 10. hét meséjét innen letöltheted:

http://gyermek.gyorikonyvtar.hu/downloads/20170424095458_Gardonyi_Geza_A_santa_tyuk.pdf

10. hét kérdése:

Miért tűnt el Peti tyúk?