Könyvhosszabbítás

Vonalkód
Jelszó

Online katalógus

E-könyvtár

Kattanj rá!

Csíííz!

csíz

belépés

A gyermekkönyvtárban megtalálható magazinok, folyóiratok

A friss lapok helyben olvashatók, a korábbi évek lapszámai kölcsönözhetők. Egy évfolyamot egyben kell elvinni. A kölcsönzés határideje három hét, amely nem hosszabbítható.

BREKI MAGAZIN
A Kisalföld havi gyermekmagazinja 3-10 éves gyerekeknek tele kifestőkkel, foglalkoztató feladatokkal, versekkel, mesékkel és ismeretterjesztő érdekességekkel. 48 oldal csemege: minden, mi (gyermek) szem-szájnak ingere.
BUCI MACI
A 3-8 éves gyerekeknek készül. Az évszakhoz, az év ünneprendjéhez igazodva tartalmaz meséket, matematikai, logikai játékos feladatokat, barkácsmellékletet, könnyen elkészíthető recepteket. A magazin havonta jelenik meg.
CSODACERUZA
Színes irodalmi magazin mindenkinek, aki szeret olvasni Mesék, versek, könyvajánlók, könyvkritikák, interjúk minden számban. Rendszeresen hirdet pályázatokat, akciókat, táborokat.
DÖRMÖGŐ DÖMÖTÖR
Az egyik legrégebbi gyermeklap, amely most is megjelenik. Lehet, hogy Anyukád vagy Apukád is ezt nézegette óvodás korában. Mesék, versek, játékos ismeretterjesztés és fejtörők minden számban. Évente 12 alkalommal jelenik meg.
GARFIELD
A humor és a képregények kedvelőinek szánt gyermekmagazin, amelynek főszereplője Garfield, a lusta macska és gazdája, Jon. Garfield a világ egyik legismertebb képregény-figurája. Aki szeret enni és aludni, minden bizonnyal örömmel forgatja ezt a lapot. A magazin havonta jelenik meg.
GERONIMO STILTON MAGAZIN
2012 áprilisától a Geronimo Stilton Magazin lapjain minden hónapban találkozhatunk Geronimóval és barátaival. Ezen kívül a magazinban böngésző, angol nyelvlecke, képregény, mese, levelezősarok, barkács- és főzőrovat, programajánló, fejtörők és sok extraegeres meglepetés vár minden Geronimo-rajongóra!
OKÉ CSAJ MAGAZIN
A szórakoztató színes magazin 2013. szeptember óta 50 színes oldalon, évi 10 számmal megjelenő kiadvány 10-16 éves lányok számára. A kiadvány a sztárvilág színes híreit, a zene, a film és a sport hírességeivel készült riportokat, divat és barkács ötleteket, technikai ajánlókat, posztereket, ismeretterjesztő oldalakat tartalmaz.
OKÉ SRÁC MAGAZIN
A szórakoztató színes magazin 2013. szeptember óta 50 színes oldalon, évi 10 számmal megjelenő kiadvány 10-16 éves fiúk számára. A kiadvány a sztárvilág színes híreit, a zene, a film és a sport hírességeivel készült riportokat, divat és barkács ötleteket, technikai ajánlókat, posztereket, ismeretterjesztő oldalakat tartalmaz.
KOALA KÉPESSÉGFEJLESZTŐ GYERMEKMAGAZIN
A szerkesztő célja szerint a magazin megjelenése "új alapokra helyezi a gyermekek foglalkoztatását: a kicsikben felkelti az érdeklődést, tudásvágyukra alapoz". Ezért is tartalmaz a kiadvány több ismeretterjesztő írást a Nyomkereső című rovatban. Az iskolai feladatokhoz hasonló, illetve az iskolára való felkészítő gyakorlatok mellett a gyerekek kézügyességét fejlesztő feladatok is szép számmal találhatók a magazinban . Az elvégzett feladatok után Mesék és Tréfás versek, mondókák segíthetik a gyerekeket és szüleiket a kikapcsolódásban. A folyóirat sokszínűségét bizonyítja, hogy távoli tájakon élő, hasonló korú gyerekek mindennapjaiba is bepillantást enged, illetve az önálló konyhai tevékenységet serkentő egyszerű, de igen finom recepteket is közöl.
SPORTIME
Futás, kerékpár, kajak-kenu, extrém sportok, budó, küzdősport, autós- és motorsportok és sok érdekes hír a magyar és nemzetközi sport területéről. Elsősorban fiúk számára érdekes témák és hangvétel.
TAPPANCS ELSŐSÖKNEK ÉS TAPPANCS MÁSODIKASOKNAK
A magazin a 4-9 éves korosztály számára íródik. A szórakoztató, képességfejlesztő lapban mesék, fejtörők, rejtvények, játékleírások mellett sok-sok fotóval illusztrált ismeretanyag is helyet kap. Évi 10 számmal megjelenő kiadvány.
TERMÉSZETBÚVÁR
Magazin a növény- és állatvilág szerelmeseinek. Rovatai: Filatélia (bélyeggyűjtés), Gombászösvényeken, Biohobbi (akvarisztika, szobanövények), Kiállítások, Világjáró, Útravaló, Virágkalendárium. Elsősorban természettudományok iránt érdeklődő, esetleg tanulmányi versenyekre készülő tizenéveseknek szól. Évente 6 alkalommal jelenik meg.
TUDORKA
Az ismeretterjesztő gyermekmagazin témakörei: élővilág, honismeret, hadtörténet, játék, futball, technika, mítoszok-legendák, egészség, humor, környezetvédelem, barkácsolás, nyelvtanulás. A 8-11 éves korosztály számára.