Könyvhosszabbítás

Vonalkód
Jelszó

Online katalógus

E-könyvtár

Kattanj rá!

Csíííz!

csíz

belépés

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Könyvtár Gyermekkönyvtárának online katalógushasználati útmutatója

Az online katalógus elérhető a germekkönyvtár honlapján: gyermek.gyorikonyvtar.hu

Online katalógus

Ha szeretnéd megtudni, könyvtárunkban milyen anyagokat találhatsz, böngészéssel vagy kereséssel és gyorskereséssel tudod megnézni.

Böngészés

Ha a böngészés feliratú gombra kattintasz, akkor különböző szempontok szerint tudsz tájékozódni a könyvtár állományában. Olyan helyzetben is segít, ha nem tudod pontosan a szerzőt vagy a címet. Pl. nem emlékszel egy Fekete István-regény pontos címére, csak arra, hogy úgy kezdődik, téli. Ilyenkor címre böngészéssel, az összes téli-vel kezdődő könyvcímet megtalálod

Böngészés

A különféle szempontokat beállítva (kiadás helye, sorozat címe, tárgyszó, stb…) megtalálod, mely könyvek állnak rendelkezésedre könyvtárunkban, amellyel könnyedén megoldhatod a feladatod

Keresés

Ha a keresés feliratú gombra kattintasz, kiválaszthatod, ki a szerzője, mi a címe annak a dokumentumnak, amelyet keresel.
Az alapértelmezésben megjelenő mezőcímkék cserélhetők a lefelé mutató nyílra kattintva.

Keresés

Csonkolás, maszkolás

Ha valamit szeretnél megkeresni, de nem tudod pontosan, hogyan kell leírni, vagy a könyv írójában és a címben nem vagy biztos, csonkolhatod. A csonkolás bármennyi betűt helyettesít, de minimum 3-at meg kell adnod. (pl.: Mikszáth → Mik*)
A maszkolás (jele: ?), amellyel egy betűt helyettesíthetsz. (pl.:Me?er)

Maszkolás

Kereséskor a kis- és nagybetű egyenértékű, ugyanúgy, ahogyan a hosszú és rövid ékezetek is (pl. Malmö és Malmő ugyanannyi találatot ad, de Malmo már nem.)

Gyorskeresés

Akkor használd, ha konkrét címre és/vagy szerzőre keresel. Csonkolni és maszkolni itt is tudsz, a mezőkbe több szót is beírhatsz.

Jelszavas funkciók - Saját OPAC

Megnézheted saját adataidat, kölcsönzéseidet, hosszabbítást kérhetsz, előjegyzést vehetsz fel, üzenetet küldhetsz a gyermekkönyvtárosoknak. A funkciók eléréséhez azonosítóval (olvasójegy vonalkódja) és jelszóval kell bejelentkezned a lap jobb felső sarkában található Olvasói belépés részen. Az azonosítód az olvasójegyed vonalkódja, amely alapesetben megegyezik a jelszavaddal. A jelszót bármikor megváltoztathatod. Ha elfelejtetted, kérd a könyvtárosok segítségét!

Személyes adatok: Ellenőrizheted, adataid pontosságát, hogy nem járt-e még le a beiratkozásod érvényessége. Módosíthatod jelszavadat is!

Kölcsönzések: Ha nem emlékszel , melyek azok a könyvek, amelyek nálad vannak, megnézheted! Hosszabbíthatsz!

Előjegyzések: Ha szükséged lenne egy könyvre, de egy másik olvasó éppen kikölcsönözte, előjegyeztetheted. Kiderítheted, hányadik vagy a várakozók listáján. Hozzáférhető példányokat nincs értelme előjegyezni.

Kereséskor, böngészéskor megjelenik a keresett mű összes példánya.

Példány-
azonosító
Raktári jelzet Lelőhely Besorolás Státusz Kölcsönzés lejárta
00016452 H 74 Gyermekkönyvtár kölcsönözhető kölcsönözve 2011.01.16.
376641 H 74 Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér kölcsönözhető hozzáférhető --

FONTOS: CSAK A DR. KOVÁCS PÁL MEGYEI KÖNYVTÁR ÉS KÖZÖSSÉGI TÉR GYERMEKKÖNYVTÁRÁBÓL ÉS KÖZPONTI KÖNYVTÁRÁBÓL KIKÖLCSÖNZÖTT PÉLDÁNYOKAT JEGYEZTESD ELŐ! AZ ELŐJEGYZÉS GOMBRA KATTINTÁST KÖVETŐEN A FENTI PÉLDÁBAN NEKED A 00016452-ES PÉLDÁNYSZÁMÚ DOKUMENTUMOT KELL ELŐJEGYEZNED!

Az online katalógus használatához további információkat találsz a katalógus Segítség menüpontja alatt.